maandag, 12. december 2005 - 13:11

IJsbaan binnenstad zorgt voor opleving schoolschaatsen

Zwolle

Over belangstelling hoeft de afgelopen week geopende ijsbaan in de Zwolse binnenstad niet te klagen. Ruim 1400 basisscholieren krijgen vanaf vandaag schaatsles. Daarmee wordt een oude traditie in ere hersteld.

Initiatiefnemer van deze lessen, Sportservice Zwolle, is aangenaam verrast door de massale belangstelling. De afgelopen jaren werden leerlingen uit de hoogste groepen van de basisschool in de gelegenheid gesteld om op de kunstijsbaan van Deventer of Dronten de eerste beginselen van het schaatsen te leren. Maar nu de stad voor het tweede opeenvolgende jaar over een eigen winterbaan beschikt, is het schoolschaatsen onverwacht op het lesrooster teruggekomen.

Hoewel de ijsbaan in de Zwolse binnenstad een bescheiden afmeting kent, wordt er alles aan gedaan om de schaatslessen zo serieus mogelijk te laten verlopen. Daarvoor wordt de hulp ingeroepen van professionele instructeurs van schaatsvereniging Zwolle/BDG die terzijde worden gestaan door studenten van Landstede.

De lessen worden overdag gegeven en voor de scholieren zijn er nauwelijks kosten aan verbonden. Indien jongeren geen eigen schaatsen hebben, kunnen ze deze voor het luttele bedrag van een euro huren. Tijdens de avonduren en in het weekend is de ijsbaan voor iedereen vrij toegankelijk.

Tekst:MediaHuis Zwolle
Provincie:
Tag(s):