dinsdag, 27. december 2005 - 16:18

IJsbaan met linker- èn rechterbochten

Biddinghuizen

In 2007 beleeft Biddinghuizen een wereldprimeur, volgens initiatiefnemer H. Ketelaar, met de 4,7 kilometer lange openluchtijsbaan die dan in gebruik wordt genomen.
<BR>‘De ijsbaan zal 100 dagen achter elkaar kunnen worden gebruikt om te schaatsen, zegt directeur Ketelaar van recreatie- en congrescentrum Dorhout Mees dinsdag, de rest van de dagen kan de baan worden gebruikt door wielrenners en skeelerrijders’.

Opmerkelijk is de vorm van het parcours dat wordt aangelegd en sterk afwijkt van de traditionele ovaalvorm. De baan heeft diverse linker- èn rechterbochten en lijkt daardoor meer op een circuit van de Formule 1 dan op de ‘ouderwetse’ ijsbaan.

‘De Nederlandse schaatsbond en de nationale skeelerbond hebben aangegeven geïnteresseerd te zijn, zegt Ketelaar, bovendien kunnen de plaatselijke wielerronden zonder obstakels zoals verkeersdrempels op de nieuwe baan worden gereden’.

De unieke baan die bij het recreatiepark moet komen te liggen biedt volop gelegenheid om wedstrijden te rijden waarbij rekening is gehouden met de aanleg van een publiekstribune.
Provincie:
Tag(s):