zondag, 18. december 2005 - 15:08

IJshockey puck voor wethouders

Amsterdam

Met een partijtje ijshockey met junioren van ijshockeyclub Amstel Tijgers en het dagelijks bestuur van stadsdeel Amsterdam Oud Zuid is de ijsbaan op het Museumplein zondag feestelijk geopend. Het voltallige Dagelijks Bestuur van stadsdeel Amsterdam Oud Zuid was bij de opening aanwezig. Drie wethouders bonden de schaatsen onder om samen met ijshockeyclub Amstel Tijgers de baan in te wijden. Twee andere wethouders verzorgden de koek-en-zopie.

Na een korte toespraak bond Paul Slettenhaar, wethouder Sport van het stadsdeel, de schaatsen onder om samen met collega wethouders Emile Jaensch en Lieke Thesingh een partijtje ijshockey te spelen. In de dweilpauze hielpen wethouders Joep Blaas en Laurien van den Hoven bij het verzorgen van de gratis koek-en-zopie.

Omdat de ijsbaan, voor het publiek, gesloten was tijdens de officieel opening waren sommige ijsliefhebbers 'voor niets' gekomen. 'Rot toch op met je promotie praatjes, wij willen gewoon schaatsen' riep een teleurgestelde bezoeker tegen de wethouder.

De ijsbaan op het Museumplein is geopend van 9 uur 's morgens tot 10 uur 's avonds (er is verlichting). Toegang tot de ijsbaan is gratis, het huren van schaatsen kost € 5,-. De baan wordt door stadsdeel Amsterdam Oud Zuid onderhouden en gedweild. Tijdens de dweilpauzes wordt de baan afgesloten. Er is geen toezicht dus ouders zijn zelf verantwoordelijk voor de veiligheid van hun kinderen. Er kan tot en met zondag 26 februari geschaatst worden.
Provincie:
Tag(s):