donderdag, 21. juli 2005 - 0:27

Illegale sigarettenfabriek in Hengelo ontmanteld

Hengelo

Op een industrieterrein aan de Smaragdstraat in Hengelo-zuid is woensdagmiddag een illegale maar professionele sigarettenfabriek ontmanteld. Hierbij zijn in totaal 13 mensen aangehouden. Opvallend is dat zij allen een buitenlands paspoort hebben. Zes weken geleden is het pand gehuurd door een man uit Oost-Europa. Het is voor het eerst in Nederland dat een complete fabriek is opgedoekt.

De FIOD/ECD heeft in samenwerking met de douane invallen gedaan op meerdere lokaties in Nederland. In Rotterdam werden in een loods miljoenen illegale sigaretten, en duizenden kilo's ruwe tabak aangetroffen. Het vermoeden bestaat dat ze voor de Engelse markt waren bestemd. Over de sigaretten werden geen accijnzen betaald. Volgens justitie vertrok er vanuit de fabriek in Hengelo elke dag wel een vrachtwagen vol met sigaretten. Justitie verwacht in deze zaak nog meer aanhoudingen te verrichten.

Sinds het rijk twee jaar geleden de accijns op tabak fors hebben verhoogd, is het voor criminelen zeer lukratief illegale sigaretten te verhandelen omdat deze goedkoper in de markt worden gezet.
Provincie:
Tag(s):