dinsdag, 3. mei 2005 - 8:35

Illegale test op Brits vliegveld

Aan het begin van het seizoen sloten 'de negen teams' een contract dat er niet meer als dertig dagen tussen de eerste en laatste race mag worden getest.

Een paar weken geleden kondigde Toyota al aan hier misschien iets aan te willen veranderen, maar ook McLaren, Red Bull en Jordan zien het liever anders. De drie teams schijnen afgelopen week te hebben getest op een Engels vliegveld.

Bijna was deze test geheim gebleven, maar met het immense geluid van een Formule 1 bolide wordt het al wat lastig. Buurtbewoners belden de politie met klachten over geluidsoverlast. Op het vliegveld werden dus drie Formule 1 teams aangetroffen die druk bezig waren met het testen van hun auto's.

De teams hebben nog geen reactie gegeven op de test, maar mochten ze alles toegeven krijgt de FIA het nog erg druk. Ook het team van B·A·R ligt door de autosportfederatie onder vuur omdat zij vorig jaar de hele boel zouden hebben gesaboteerd met een illegale auto.

Update: Inmiddels is bekend geworden dat het misschien niet de Formule bolides waren die werden gehoord door buurtbewoners, maar auto's uit het FIA GT. Zodra er meer duidelijk is zal dat worden vermeld.
Categorie:
Tag(s):