donderdag, 9. juni 2005 - 12:25

In Deventer-ziekenhuis binnen 12 dagen liesbreukoperatie

Deventer

Patiënten die voor een liesbreukoperatie naar het ziekenhuis moeten, kunnen in Deventer binnen 12 dagen worden geopereerd. Een goede voorbereiding en efficiënte werkwijze heeft flinke tijdwinst opgeleverd.

In Deventer worden per jaar zo’n 350 liesbreukoperaties verricht. Ongeveer driekwart daarvan is enkelzijdig en kan relatief eenvoudig worden uitgevoerd omdat er verder geen medische complicaties zijn.

In het Deventer Ziekenhuis is nu het Liesbreuk On Line project bedacht. Wanneer een patiënt door de huisarts met een liesbreuk wordt verwezen dan belt hij het ziekenhuis. Daar doet een medisch secretaresse de telefonische selectie. Gaat het om een enkelzijdige liesbreuk zonder verdere complicaties, dan wordt de patiënt uitgenodigd voor een voorlichtingsbijeenkomst. Op dezelfde dag bezoekt hij de chirurg en anesthesioloog die de patiënt voorbereidt op de verdoving.

Op de dag van ingreep zijn de operaties zo ingepland dat deze snel achter elkaar kunnen worden uitgevoerd. De patiënt kan dezelfde dag nog naar huis.
Naast de korte toegangstijd - 12 dagen na het 1e polikliniekbezoek - hoeft de patiënt nog maar tweemaal naar het ziekenhuis (was 4) en is de patiënt uitstekend geïnformeerd waardoor hij zich prettiger voelt en herstel na de operatie wordt bespoedigd.
Provincie:
Tag(s):