vrijdag, 18. februari 2005 - 16:44

Inbeslagname olifantendelen

Schiphol

De Algemene Inspectiedienst heeft op donderdag 17 februari op Schiphol een grote partij delen van Afrikaanse olifanten in beslag genomen. Onder meer zijn 22 poten, acht slagtanden, acht oren, drie staarten, een schedel en een complete huid aangetroffen. Naast de olifantendelen zijn ook nog schedels met horens en huiden van Litschie waterbokken in beslag genomen, evenals een grote hoeveelheid documenten die bij de zending waren aangetroffen.

Deze inbeslagname vond plaats naar aanleiding van een onderzoek van de Algemene Inspectiedienst in samenwerking met de Douane. In totaal gaat het om verschillende delen van acht olifanten waaronder slagtanden en poten. Uit het onderzoek blijkt dat voor de aangetroffen delen geen geldige vergunningen zijn afgegeven. Er zijn geen verdachten aangehouden.
De goederen zaten in dozen en kratten en waren afkomstig uit het zuiden van het Afrikaanse continent. Ze werden via het Midden-Oosten naar Nederland getransporteerd. Het was de bedoeling, dat de goederen vanuit Nederland naar Duitsland zouden worden vervoerd, van waaruit ze verder zouden worden gedistribueerd naar Portugal, Spanje en Tsjechië.

© BON / FBF.NL
Provincie:
Tag(s):