woensdag, 15. juni 2005 - 10:47

Inbrekers uit weiland geplukt

De politie heeft dinsdagavond, na veel speurwerk, in een weiland bij Aldeboarn twee 24-jarige mannen uit Gouda uit een weiland geplukt en aangehouden voor een inbraak, waarbij een laptop buitgemaakt zou zijn.

Om 17.20 kreeg de politie melding van een inbraak in een bedrijf aan de Ynfeart in Heerenveen. Omdat de daders vermoedelijk nog in de buurt zouden zijn werd het industrieterrein Noord volledig afgesloten, er werd echter niemand meer aangetroffen.

Om 19.30 uur werd de politie gebeld door een getuige, hij zou op dat moment achter een auto rijden, die betrokken zou zijn geweest bij de inbraak. Hij reed via de A7 richting Tjalleberd binnendoor naar Tijnje en vervolgens richting Aldeboarn. De getuige, die bleef achtervolgen, raakte de inbrekers kwijt. In Aldeboarn werd de auto opnieuw gesignaleerd, ditmaal door een tegemoet komende politiewagen. Toen deze keerde om de achtervolging in te zetten, leek de auto van de inbrekers op te zijn gegaan in het niets. Een passant wees de politie op twee mannen die in een weiland liepen.

Het bleek, dat de bestuurder een bocht naar links wilde nemen en met een te hoge snelheid rechtdoor was gereden het talud af en kwam 20 meter verder tot stilstand boven een sloot. Ze zijn toen uitgestapt en het weiland ingevlucht. Beiden zijn overgebracht naar het bureau. Aangifte werd gedaan door een 29-jarige man uit Heerenveen. De auto werd in beslag genomen en bleek bij controle ook niet verzekerd te zijn. ©BON
Provincie:
Tag(s):