dinsdag, 1. november 2005 - 13:52

Inbrekers zonder rijbewijs

Heerenveen

Een 20-jarige automobilist uit Broek op Langedijk werd maandag om 3.50 uur op een parkeerplaats van een tankstation aan de A7 (Haskerhorne) bekeurd voor het rijden zonder rijbewijs. Hem werd geadviseerd om niet meer te rijden. Zo is hem teverstaan gegeven, dat bij een eventuele volgende controle de auto in beslag zou worden genomen. Er zaten totaal vier personen in de auto.

Echter om 5.00 uur werd de auto weer gesignaleerd op de A7. De politie zag dat de auto op de Hasker Uitgang in Haskerhorne aan de kant werd gezet. Toen de auto stilstond, stapte een persoon aan de rechterzijde uit. Toen de politie bij de wagen kwam, zat er niemand op de bestuurdersstoel. De inzittenden wilden niet verklaren wie had gereden.

Toen de agenten met toestemming de auto werd gecontroleerd werden in de kofferbak inbrekers gereedschappen aangetroffen. De vier personen, de 20-jarige, een 16-jarige inwoner van Noord-Scharwoude, een 19-jarige inwoner van Heerhugowaard en een 20-jarige inwoner van Heerhugowaard zijn daarop aangehouden en overgebracht naar het bureau. De politie stelt een onderzoek in of de vier betrokken zijn geweest bij een inbraak diezelfde nacht in een bedrijfspand aan de Plutoweg in Leeuwarden.
Provincie:
Tag(s):