donderdag, 15. december 2005 - 11:13

Inbrekersgilde opgerold

Buitenpost

Deze week sloot de politie een onderzoek af wat zich richtte op het oplossen van tientallen inbraken in garages, tuinschuren en sportkantines in Buitenpost en omgeving. Er zijn zes verdachten op gepakt die met de diefstallen te maken hebben.

Van de verdachten, variërend in de leeftijd van 17 tot 32 jaar, zijn drie afkomstig uit Buitenpost, twee uit Kootstertille en een uit Kollum. Eén verdachte zit nog ingesloten. De overige vijf zijn na het politieonderzoek weer vrijgelaten en zijn in afwachting van hun rechtszitting.

De inbraken en diefstallen vonden al vanaf de zomermaanden 2005 plaats. De politie kwam het inbrekersgilde op het spoor toen een kennis van een bromfietseigenaar de gestolen bromfiets zag rijden en de politie inschakelde. Het verhoor met de onrechtmatige eigenaar van de bromfiets en het politieonderzoek wat werd gestart, leidde tot meerdere verdachten. De buit van de verdachten was is in veel gevallen gereedschap waaronder boormachines, bladblazers, flexen, snoeischaren of fietsen. Daarnaast zijn ook fietsen en bromfietsen weggenomen bij het station van Buitenpost. In de meeste gevallen waren de tuinschuren of garages niet goed afgesloten.

Een deel van de buit is bij de verdachten teruggevonden en inmiddels weer teruggegeven aan de rechtmatige eigenaren. De politie is nog in het bezit van gestolen gereedschap waarvan de eigenaar nog onbekend is zoals bijvoorbeeld een rode viskoffer met handgereedschap. Deze eigenaren worden opgeroepen om via telefoonnummer 0900 - 8844 contact te zoeken met politie Fryslân. Het politieonderzoek wordt binnenkort afgerond en het dossier wordt aan het OM overgedragen.
Provincie:
Tag(s):