zondag, 13. februari 2005 - 9:47

Indianenverhalen in Cultura

Ede

Echte indianenverhalen worden woensdagmiddag 23 februari op speelse wijze verteld door Anja Nicola van Theater Lumière in de theaterzaal van Cultura.

Zij wordt muzikaal begeleid door Edward Brantsen, die op bijzondere instrumenten trommelt. ‘Buffelvrouw’ is een sfeervolle voorstelling, met prachtige maskers en kostuums, niet alleen boeiend voor kinderen van 6 tot 10 jaar, maar ook voor ouders en grootouders.

In de voorstelling ‘Buffelvrouw’ is Mary Silberfox op zoek naar het land van de indianen, haar beroemde voorouders. Ze wil het gras van de prairie ruiken en de rivieren horen stromen Tijdens een dutje verschijnt haar over-over-overgrootmoeder de medicijnvrouw, Buffelvrouw, die haar terugbrengt naar de oude indianentijd. Mary heet daar Meisje-dat-zoekt want ze gaat op zoek naar haar totemdier die haar helpt bij gevaar. Zo ontmoet ze allerlei dieren, beleeft ze gevaarlijke avonturen en verdient een nieuwe naam.

De kindertheatervoorstelling ‘Buffelvrouw’ is onderdeel van de serie OnverwACHT. Een reeks verrassende muzikale theatervoorstellingen van acht avontuurlijke theatermakers in acht Gelderse theaters, waar Cultura er één van is. Het zijn voorstellingen voor iedereen van acht tot tachtig jaar. Vier van de acht voorstellingen zijn dit seizoen in Cultura te zien, de andere zullen de volgende twee jaar volgen. Stuk voor stuk verbazingwekkende en onvoorspelbare theaterproducties van Gelderse theatermakers. OnverwACHT is een initiatief van Stichting Kunst en Cultuur Gelderland en wordt gesubsidieerd door het Fonds voor Podiumprogrammering & Marketing.

Toegangskaarten kosten 6 euro en zijn verkrijgbaar bij Cultuurpunt, telefoon 0318-672884. De voorstelling begint om 15.00 uur.
Provincie:
Tag(s):