donderdag, 6. oktober 2005 - 8:20

Inside Design Amsterdam 2005 voor Susan van Loo

Groningen

Susan van Loo, in juli 2005 afgestudeerd aan de Academie Minerva -onderdeel van de Hanzehogeschool Groningen- heeft de aanmoedigingsprijs Inside Design Amsterdam 2005 gewonnen. Susan's rode tafel werd bekroond door een vakjury, bestaande uit Adri Vlasblom (hoofdredacteur Elle wonen), Gilian Schrofer (ontwerper Concrete Architectural Associates) en twee vormgevers van IKEA Zweden.
<BR>
<BR>Susan van Loo is van 2001 tot 2005 studente aan de Academie Minerva geweest. Ze studeerde af binnen het profiel Vormgeving Ruimtelijk Ontwerp, afstudeerrichting Interieurarchitectuur.

Citaat Susan van Loo over haar rode tafel: 'Vroeger was een 'o zo gewone' tafel heel bijzonder. Je was eraan gehecht en hij ging jarenlang mee. Een tafel wordt tegenwoordig veel eerder vervangen, dankzij de toenemende welvaart waarin we leven. Momenteel zijn meubels vaak wegwerpartikelen waar mensen geen binding mee hebben. In mijn project 'tafel' wil ik juist dat mensen zich wel gaan hechten. In mijn 'tafel' liggen puzzelstukken die refereren naar de knoppuzzel uit vervlogen tijden. De puzzelstukken zijn makkelijk uit het tafelblad te verwijderen en op te bouwen tot een driedimensionale kandelaar. De tafel/kandelaar refereert naar het verleden maar staat ook met alle vier de poten in de 21e eeuw door zijn unieke vorm en gebruiksmogelijkheden. Door het specifieke karakter, de referentie naar oude en nieuwe herinneringen, schep ik de mogelijkheid om je aan een op het eerste gezicht 'o zo gewoon' uitziende tafel te hechten.' ©BON
Provincie:
Tag(s):