maandag, 12. december 2005 - 9:03

Inter gelukkigste in stadsderby

Internazionale heeft de vermakelijke stadsderby tegen AC Milan op het nippertje gewonnen: 3-2. Alle doelpunten vielen uit dode spelmomenten.

In de 24ste minuut mocht Adriano een dubieuze strafschop na vermeend hands van Alessandro Nesta binnenschieten. Scheidsrechter Messina vond blijkbaar dat hij daarna een goedmakertje weg moest geven, want ook AC Milan mocht vanaf elf meter aanleggen na een twijfelachtige handsbal. Andrei Shevchenko miste niet: 1-1.

In de tweede helft voetbalde AC Milan beter, maar toch kwam opnieuw Inter op voorsprong. Een vrije trap van Adriano werd slecht gekeerd door doelman Dida, waardoor de kleine Olafebe Martins van dichtbij kon binnentikken. Even leek de thuisploeg de zege binnen te hebben, maar nota bene verdediger Jaap Stam kopte de gelijkmaker zeven minuten voor tijd achter doelman Cesar: 2-2.

Terwijl iedereen met een gelijkspel rekening hield en de blessuretijd al was ingegaan, kopte Adriano Inter naar 3-2. Guiseppe de Meazza ontplofte en de drie punten waren voor de zwartblauwen.

Door de winst staat Internazionale nu tweede, tien punten achter op koploper Juventus. AC Milan staat een puntje achter de stadsgenoot.