donderdag, 22. december 2005 - 21:37

Internationaal gezochte Italiaan gearresteerd

Amsterdam

Woensdagmiddag rond kwart voor vijf is door een arrestatieteam van de regiopolitie Amsterdam-Amstelland op het Stationsplein achter het Centraal Station een 24 jarige voortvluchtige Italiaan gearresteerd. De man werd sinds november 2004 internationaal gezocht nadat hij uit een gevangenisziekenhuis in Italie was ontsnapt. De verdachte is in Italie veroordeeld tot een lange gevangenisstraf voor handel in verdovende middelen en geweldsdelicten. De arrestatie werd verzocht door de Italiaanse autoriteiten. Dat heeft de politie donderdag bekend gemaakt.

Met gewapende hulp van buitenaf wist de veroordeelde uit een gevangenisziekenhuis te ontsnappen. Hij werd daarop door de Italiaanse autoriteiten internationaal gesignaleerd als aan te houden persoon.

Het spoor leidde enige tijd later naar Amsterdam. Onder leiding van een officier van justitie van het parket Amsterdam en met hulp van diverse opsporingsdiensten waaronder de Dienst Vreemdelingenpolitie, Dienst Centrale Recherche en nauwe samenwerking met Italiaanse opsporingsdiensten werd hij getraceerd.

Een arrestatieteam maakte gisteren een einde aan zijn vlucht. In afwachting van zijn overlevering is de man ingesloten in een huis van bewaring. Hij zal donderdag aan de Rechter-Commissaris worden voorgeleid.
Provincie:
Tag(s):