vrijdag, 14. januari 2005 - 13:16

Internet- en factuurfraudeurs aangehouden

Afgelopen maandag en dinsdag zijn drie Assenaren, 18, 19 en 38 jaar oud, aangehouden inzake internet- en factuurfraude.
<BR>Van juli tot en met november 2004 kwamen uit het gehele land verschillende meldingen en aangiften binnen van internet- en factuurfraude.
<BR>

Via Marktplaats.nl werden toegangskaarten voor concerten en musicals aangeboden. Nadat het geld door belangstellenden op verschillende bankrekeningnummers was gestort werden de kaarten echter nimmer geleverd. De bedragen van de kaarten lagen tussen de € 20 en € 175 per kaart. Op deze wijze werden duizenden euro’s binnen gehaald. In totaal deden 11 benadeelden aangifte van internetfraude. Het plaatsen van advertenties en het overige e-mail verkeer vond plaats vanuit de bibliotheek in Assen.

Tevens werd post van bedrijven uit brievenbussen gehaald. Van de aangetroffen facturen werden rekeningnummers vervalst waarna de facturen weer op de bus gingen. In één geval werd een factuur betaald en kwam ruim 1000 euro op een vervalst rekeningnummer binnen. In andere gevallen nam de klant contact op met het bedrijf of werd het geldbedrag door de bank niet doorgeboekt. In totaal werden van 6 bedrijven facturen onderschept en vervalst.

De verdachten zijn na verhoor in vrijheid gesteld en moeten zich binnenkort verantwoorden voor de rechter.

Bron: Politie.nl

Categorie:
Tag(s):