maandag, 11. april 2005 - 16:09

Internet en uitvaart gaan niet samen

Het Wereld Wijde Web en alle omstandigheden rond een uitvaart gaan nog niet samen. Meer dan de helft van alle Nederlanders vindt het gebruik van internet rondom het overlijden ongepast. Dit is de conclusie van een onderzoek uitgevoerd door het Nipo in opdracht van Monua Uitvaartzorg en –verzekeringen.

Het onderzoek basseerde zich op de meningen van een aantal Nederlanders van 18 jaar en ouder. Aan hen werd gevraagd welke zaken met betrekking tot computers en internet zij niet gepast vinden. 55% Vindt het bijwonen van een uitvaartplechtigheid via een webcam ongepast. Ook het condoleren via een e-card zien de meeste Nederlanders niet zitten.

Meer dan de helft (54%) vindt alle onderdelen die het internet aanbieden niet passen rondom een overlijden. Met name ouderen zien niets in de mogelijkheden.

Het condoleanceregister via internet past wel goed in het hedendaagse gebruiken, zegt 27% van de ondervraagden. Vooral bij het overlijden van een bekende Nederlander worden de condoleanceregisters veel bezocht.

16% Van de mensen vinden een digitale herdenkingsplaats een goed idee. Een herdenkingsplaats onder internet biedt meer mogelijkheden, zoals foto’s of favoriete muziek.
Categorie:
Tag(s):