donderdag, 6. oktober 2005 - 19:57

Inval bende in school Helmond

Helmond

Er dreigt een bende-oorlog tussen Marokkaanse jongeren uit Helmond en Weert. Naar nu blijkt, zijn Marokkanen uit Weert vorige week met bivakmutsen het ROC-schoolcomplex in Helmond binnengedrongen.

Volgens ooggetuigen is in de aula met een pistool gezwaaid. De groep kwam verhaal halen omdat één van hen eerder had gevochten met een negentienjarige Marokkaanse leerling uit Helmond.

Verwacht werd dat deze ruzie tussen beide groepen afgelopen weekend in Weert zou worden uitgevochten. Voor de politie was dit toen aanleiding om het afgelopen weekend een cordon rond Weert te leggen en op alle invalswegen in totaal negenhonderd auto’s te controleren op wapenbezit.

Maar de geplande wraakactie werd op het laatste moment vanuit Helmond afgeblazen. Jongerenwerkers uit Helmond houden er rekening mee dat er een nieuwe datum wordt geprikt.

De grootscheepse politieactie heeft overigens niet geleid tot aanhoudingen. De woordvoerder van de politie kan niet zeggen hoe groot de groepen jongeren zijn en of extra maatregelen ook dit weekend van kracht zijn

©BON
Provincie:
Tag(s):