vrijdag, 28. oktober 2005 - 11:48

Inval in theehuis

Zeist

De politie heeft vrijdagochtend een inval gedaan bij een theehuis aan de Laan van Vollenhove. Tijdens deze actie zijn in totaal negentien Zeistenaren, in leeftijd variërend van 17 tot 42 jaar, aangehouden. Aanleiding tot de actie was binnengekomen anonieme informatie en meldingen uit de wijk, dat in het theehuis met grote bedragen illegaal gegokt werd. De meldingen uit de wijk betroffen ook nachtelijke geluidsoverlast, het gokken met geld vanuit geparkeerde auto’s, dealen en het urineren op straat. De sfeer op die plek aan de Laan van Vollenhove werd de afgelopen tijd als ronduit bedreigend ervaren door buurtbewoners.

Naar aanleiding van informatie en eigen bevindingen, werd onder leiding van het wijkteam Zeist een onderzoek ingesteld en een actie op touw gezet. Ruim dertig medewerkers van de Politie Utrecht zijn hierop in de ochtenduren het theehuis binnengegaan. Hieronder waren medewerkers van de sociale recherche, bijzondere wetten, arbeidsinspectie, vreemdelingendienst en hondengeleiders.

In het pand werden bijna vijftig bezoekers aangetroffen. Na onderzoek ter plaatse werden hierop negentien personen aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Tien personen vanwege de Wet op de identificatieplicht, vijf voor overtreding van de Wet op de kansspelen en vier wegens bezit van verdovende middelen. Van deze laatste groep verdachten waren drie veelplegers en was er één die dit jaar al twee keer eerder was opgepakt voor het dealen van drugs.

De meeste bezoekers hadden grotere geldbedragen van enkele honderden euro’s bij zich.

De tien Zeistenaren die zijn aangehouden voor de Wet op de identificatieplicht zijn na onderzoek naar hun identiteit weer in vrijheid gesteld. De negen anderen zitten nog vast.
Provincie:
Tag(s):