maandag, 21. februari 2005 - 15:36

Invalide Charissa blijft genezen dankzij zuurstoftherapie

Charissa van Rijssen kreeg op haar 13e levensjaar een hersenbloeding. Door allerlei missers van het ziekenhuis raakte ze in coma en belandde uiteindelijk in een rolstoel. Haar ouders hebben hun hoop gezet op een kostbare zuurstoftherapie in Florida. Nu na een jaar kan ze alweer van alles dankzij deze in Nederland nog niet erkende therapie. Het genezingsproces blijft doorgaan, en de wonderen lijken de wereld nog niet uit.

Op 13 januari schreef Blik op Nieuws ook al over deze opmerkelijke en bijzondere genezing in Amerika (vorige artikel). Nu, een maand later, blijft de nu 24-jarige Charissa nog steeds vorderingen maken. Haar moeder schrijft vanuit Amerika op de weblog van de site Redcharissa, hier volgt een deel van haar letterlijke verhaal:

'De laatste 2 weken is Charissa weer merkbaar aan het veranderen. Ze is veel vrolijker, alerter, beweeglijker, actiever. Ze slaapt ‘s nachts beter, ze knarsetand nog nauwelijks, en de therapieën gaan super ze werkt zelf actief mee. Elke dag is er weer iets nieuws aan haar, een andere soort lach, een nieuwe beweging. Vorige week had ze voor het eerst hevige spierpijn in haar benen na het staan, wat betekent dat haar spieren nu echt voor zichzelf beginnen te werken.
Ze drinkt sinds enkele weken water en sinds vorige week drinkt ze zelfs koude dranken (iets wat ze voorheen absoluut niet deed)'.

De kosten voor deze therapie zijn €150.000 die bijeen zijn gebracht door allerlei inzamelacties. Ook LPF kamerlid Hilbrand Nawijn heeft de familie nu gemaild en beloofd zich in te gaan zetten om de nodige financiën bijeen te krijgen om de complete therapie af te maken.
Blik op nieuws wil de lezer maandelijks op de hoogte houden van het genezingsproces van Charissa.
© BON/ tekst: Robert Hoetink/ foto’s: familie van Rijssen.
Provincie:
Tag(s):