woensdag, 11. mei 2005 - 15:19

Investeerders zoeken Feyenoord op

Feyenoord wil via een Portugese groep investeerders aan de benodigde inkomstenbronnen komen om nieuwe spelers aan te trekken. Dit meldt de Voetbal International van deze week.

De groep genaamd First Portuguese heeft de Portugese topclubs Boavista, Sporting Lissabon en FC Porto al veel geld opgeleverd. Het brein achter dit gezelschap en directeur van First Portuguese, de Portugese zakenman Ricardo Reis, heeft zich inmiddels bij Feyenoord gemeld en de club warm gemaakt voor deze nieuwe manier van beleggen.

In deze nieuwe constructie krijgen investeerders de gelegenheid geld in de spelersgroep te steken. Zo kunnen ze zakelijke belangen of aandelen in spelers kopen. Bij een lucrative transfer kunnen ze hun aandeel en een bepaalde winstmarge terugkrijgen of opnieuw investeren. Zo krijgt de club meteen de beschikking over nieuwe financiële middelen en profiteert zowel de club als de investeerder van een verkoop.

Essentieel in de constructie is dat de club niet meer dan twintig procent van de rechten van de speler verkoopt. Op die manier heeft zij de garantie dat de investeerders zich niet te veel zullen gaan bemoeien met het transferbeleid. In Portugal zijn de nieuwe fondsen een succes. De investeerders boeken over het algemeen een winst van veertig procent.

First Portuguese zoekt naar clubs die veel talent in huis hebben. Feyenoord is in de ogen van Reis interessant omdat de club Dirk Kuijt, Romeo Castelen en Salomon Kalou met vette winst zal door kunnen verkopen.
Categorie:
Tag(s):