vrijdag, 21. oktober 2005 - 17:34

Inzameling landbouwfolie

Winterswijk

Op zaterdagmorgen 15 oktober is onder de vlag van Stichting WCL, door de gezamenlijke buurtbelangen en door LTO-Noord, afdeling Winterswijk een inzamelactie voor landbouwfolie en wikkelfolie gehouden.

In de praktijk bleek dat door het stoppen van een eerdere ophaalactie, de hoeveelheden afvalfolies bij de bedrijven en hobbyboeren groeide. De beide foliesoorten horen namelijk niet thuis in de grijze huishoudelijke afvalcontainer. In de meeste gevallen betreft het bedrijfsafval.

Met name het wikkelfolie is de oorzaak van technische problemen in de vuilniswagen doordat het blijft hangen in de waaiers.
Op drie locaties in het buitengebied, te weten in Kotten bij BCS Loon- en mechanisatiebedrijf, in Miste bij CWV Miste, in Huppel bij Huiskamp BV kon een ieder zijn overtollige landbouwfolie en wikkelfolie inleveren. Hiervan is goed gebruik gemaakt.

Meer dan 100 personen hebben bijna 40.000 kilo folie gebracht. Het varieerde van 10 kilo tot 1660 kilo. Het werd ook op verschillende wijze aangeleverd, het meeste met behulp van tractoren maar ook met een kruiwagen. Een klein minpuntje was dat het aangeleverde wikkelfolie deels nog voorzien was met het wikkelnet en hierdoor is een partij wikkelfolie afgekeurd.

Door inzet van enthousiaste vrijwilligers van de buurtbelangen en LTO-Noord en het gratis ter beschikking stellen van de weegbruggen bij de bedrijven kon de prijs zeer laag blijven. Hierdoor en door het mooie weer was het een geslaagde actie. Omdat ook alle reacties van de aanbieders positief waren gaat de actie volgend jaar zeker ‘�op herhaling�.


©BON
Provincie:
Tag(s):