zaterdag, 26. maart 2005 - 22:09

Inzet arrestatie team bij overval

Amsterdam

Zaterdagavond rond half acht werd de Edah aan de Jan Pieter Heijestraat in Amsterdam overvallen door een gewapende man. Niemand raakte gewond en na ongeveer 1,5 uur weet de politie een verdachte aan te houden. Het opgeroepen arrestatie team treft in het pand verder niemand meer aan.
<BR>Als even na half acht een man met een pistool de Edah binnenloopt, weet het personeel zelf de politie te waarschuwen. In de paniek die toch wel uitbreekt weet men niet meer zeker of het een of meerder daders betreft.

De politie zet meteen de omgeving af en besluit een arrestatie team op te roepen. De personeelsleden weten het pand allemaal ongedeerd te verlaten. Ze worden overgebracht naar een politiebureau waar ze opgevangen worden. Omdat niet zeker is hoeveel overvallers zich in het pand bevinden, wacht de politie de komst van het arrestatie team af. Na anderhalf uur komt er aan de zijkant van het pand een persoon naar buiten. Of het om de overvaller gaat is nog niet duidelijk. De man is aangehouden en overgebracht naar het bureau. Het arrestatie team heeft hierna het pand doorzocht en niemand meer aangetroffen. De Jan Pieter Heijestraat is ongeveer twee uur voor het verkeer afgesloten geweest. © BON / Miranda van der Sloot
Provincie:
Tag(s):