dinsdag, 21. juni 2005 - 20:00

Italië verrast maar overtuigt

Italië heeft zich verrassend maar overtuigend ten koste van Amerika geplaatst voor de kwartfinales van het Jeugd WK. In Enschede waren de Italianen met 1-3 te sterk voor de USA.

Italië en Amerika maakten er een leuke wedstrijd van. De azzuri begon gezien de zwakke pouleduels, verrassend sterk, met vooral spits Pelle in de hoofdrol. De VS wisten er echter gevaarlijk uit te komen via enkele counters.

Bij één van die uitvallen werd Freddy Adu in het strafschopgebied gevloerd. De spits nam de penalty vervolgens zelf, maar zag zijn inzet gekeerd door doelman Viviano. Omdat arbiter El Fatah uit Egypte een Italiaan te vroeg zag inlopen, mocht Amerika de strafschop opnieuw nemen. Freeman wist dit keer de keeper wel te passeren: 1-0. Nog voor rust had Barrett het duel kunnen beslissen, maar opnieuw lag Viviano in de weg.

Na de rust kwam Italië op gelijke hoogte door een van richting veranderd schot van Galloppa. In de 62ste minuut namen de Zuid-Europeanen zelfs de leiding door een prachtige actie en een prachtig schot van Pelle: 1-2. Een kwartier voor tijd werd het ook nog eens 1-3 door een ongelukkig eigen doelpunt van invaller Klesjtan.

Italië speelde de wedstrijd vervolgens volwassen en slim uit, waardoor de azzuri naar de kwartfinale gaan. Daarin zullen ze de winnaar van het duel Marokko-Japan treffen.