zondag, 2. januari 2005 - 22:27

Jaarwisseling in Overijssel: Eén dode,veel kleine incidenten

Oud en nieuw is over het algemeen rustig verlopen in Overijssel. Een 16 jarige jongen uit Vriezenveen raakte aan zijn hand en hoofd zo ernstig gewond dat hij daar zondagmiddag aan is overleden. Verder had de politie en brandweer veel werk met kleine incidenten. Ook kreeg de politie te maken met veel vuurwerkpistolen.
<BR>
<BR>

Het ernstigste ongeluk deze oude en nieuw vond plaats in Vriezenveen, daar raakte een 16 jarige jongen bij het afsteken van illegale knalpatronen zo ernstig aan zijn hand en hoofd gewond dat hij daar zondagmiddag aan is overleden. Hij werd op de oprit voor zijn huis buiten bewustzijn gevonden en verloor veel bloed.
Zo’n 25 personen zijn door de politie aangehouden voor verschillende vergrijpen.
Bij een hardcorefeest in Enschede zijn vijf personen aangehouden die in het bezit waren van harddrugs.
Aan de Sparrendaal in Enschede vlogen 5 thermopane riuten aan diggelen nadat een 21 jarige man vuurwerk aan elkaar had gebonden wat een enorme knal tot gevolg had.
Een fietser in Enschede is door 3 jongemannen van 19, 20 en 24 tot twee keer toe met een vuurwerkpistool beschoten, één en ander eindigde in een ordinaire vechtparij. De drie zijn aangehouden en opgesloten.
In Nijverdal trapt een 18 jarige voor de lol een winkelruit aan diggelen.
In Hengelo is een 19 jarige man uit Tilburg door een 17 jarige Hengeloer mishandeld. Ook is een 24 jarige Amerikaan door een groep van 15 mishandeld en getrapt, omdat een 22 jarige vrouw uit Goor niet met één van hen wilde dansen en wel met de Amerikaan. Hij heeft diverse verwondingen aan het hoofd. Een 22 jarige man uit Enschede is hiervoor opgepakt.
Verder brandde er in Hengelo vrijdagmorgen een schoolgebouwtje aan de Louis van Gasterenstraat uit.
De politie heeft in totaal zo’n 35 vuurwerkpistolen in beslag genomen, de eigenaars krijgen een proces-verbaal aan de broek voor verboden wapenbezit.
In Deventer moest de politie enkele keren ingrijpen bij vechtpatijen, ook brandde er een prostitutiepand in de historische binnenstad uit. In Zwolle is een 20 jarige man van zijn fiets getrokken door een groepje jongeren en mishandeld, er zijn vijf aanhoudingen verricht. Tot slot brandde in Nieuw Heeten een fietsenstalling van een school uit.
(c) BON/tekst/foto: Robert Hoetink.
Provincie:
Tag(s):