vrijdag, 13. mei 2005 - 18:57

JAMBOREEEEEEE

Maastricht/Margraten

Vrijdagmiddag arriveerden de eerste deelnemers van het Interkamp 2005 dat plaats vindt van 13 tot en met 16 mei op het terrein in de nabijheid van de Justitiële Jeugdinrichting Het Keerpunt te Cadier en Keer, op een steenworp afstand van Maastricht. Tussen de 2500 en 3000 scouts en hun leiders en leidsters uit diverse landen nemen deel. De deelnemers komen onder meer uit Nederland, Tsjechië, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, België, Canada, Frankrijk en de Verenigde Staten. Het heeft twee jaar geduurd voordat alles geregeld was. Het kamp krijgt ondersteuning van de Gemeente Margraten, Maastricht en de Provincie Limburg. De Engelse, Canadese en Amerikaanse scouts zijn afkomstig van Militairen en diplomaten uit die landen die in Duitsland zijn gestationeerd.

Tijdens Intercamp zijn er meerdere subcampen en zijn er zo’n 250 medewerkers actief. De deelnemende groepen zorgen tijdens het kamp zelf voor hun tenten en eten. Tijdens deze Jamboree dagen zijn er zo'n 70 activiteiten waar de scouts aan kunnen deelnemen. Omdat het natuurlijk niet haalbaar is om aan alle activiteiten deel te nemen worden er bonnen uitgedeeld per subgroep. De scouts zijn niet verplicht deel te nemen aan de activiteit waarvoor ze een bon hebben ontvangen. Ze mogen deze bonnen ook met andere scouts op het kamp ruilen.

Doel van deze Jamboree is het leggen van contacten, samenwerking en samenspel van de diverse groepen scouts uit de 8 deelnemende landen.

© BON Tekst/foto's: Jean-Pierre Geusens
Provincie:
Tag(s):