woensdag, 2. maart 2005 - 13:13

Jan Mans kan het 'burgermeesteren' niet laten

Enschede

De populaire burgervader van Enschede Jan Mans moet op 1 mei stoppen omdat hij de pensioen-gerechtigde leeftijd heeft bereikt. Hij heeft nooit onder stoelen of banken gestoken dat hij dit jammer vindt en nog wel even door zou willen gaan. Hij krijgt nu die kans want de CvdK in Limburg heeft hem benoemd tot waarnemend burgermeester van Venlo tot de definitieve bestuurder in die stad bekend is.

Mans vertelde in een TV interview dat hij op jeugdige leeftijd al wist dat hij Burgermeester wilde worden. Hij heeft zijn doel bereikt en is onder andere burgervader geweest van Meerssen, Kerkrade en sinds 1994 van Enschede. De vitaal ogende Mans heeft als het aan hem ligt nog genoeg energie om door te gaan, maar moet stoppen omdat hij de pensioen-gerechtigde leeftijd heeft bereikt. Zijn wens komt nu toch nog uit nu hij meteen door kan gaan met 'burgermeesteren' over de gemeente Venlo.

Want de eerste burger aldaar dhr. J.J. Schrijen wordt vanaf 1 April voorzitter van het waterschap aldaar. Mans is weliswaar waarnemend burgervader maar toch, burgermeester is burgermeester. Het frappante is dat hij als burgervader in de provincie Limburg is begonnen en er nu ook weer schijnt te eindigen. Mans heeft laten weten Enschede in zijn hart te hebben gesloten en er te willen blijven wonen. Of hij nu op dat besluit terugkomt is niet bekend.
© BON/Tekst en foto's: Robert Hoetink.
Provincie:
Tag(s):