woensdag, 30. november 2005 - 11:45

Jeroen Krabbé krijgt eigen zaal in Dalfser stadhuis

Dalfsen

Acteur en kunstenaar Jeroen Krabbé wordt door de gemeente Dalfsen geëerd met een eigen zaal in het nieuw te bouwen stadhuis. Het gebouw wordt in 2008 opgeleverd en aan Krabbe de eervolle uitnodiging om de naar hem vernoemde zaal naar eigen idee in te richten.

Krabbé (61) was zeer verguld met het gebaar uit de stad die hem zo dierbaar is. Jaren geleden kocht de acteur in zijn favoriete buitenplaats een tweede woning in het Sterrenbos. Samen met zijn gezin bracht hij vele vrije uurtjes door in een omgeving die hem zo inspireert. Zo waren de Krabbé’s ook jaarlijks aanwezig bij het paasvuur in het nabij gelegen Hoonhorst. De stad gaat hem zo na aan het hart dat Krabbe ooit eens zei: ‘als ik in het vliegtuig zit en boven Dalfsen vlieg, krijg ik altijd een bijzonder gevoel van binnen.’

Krabbé viert dit jaar zijn veertigjarige acteursjubileum. Dat was voor de gemeente Dalfsen aanleiding hem op een unieke wijze te onderscheiden. Uit handen van burgemeester Elfers kreeg de ambassadeur van Dalfsen, na de voorstelling Amadeus in Carré, het bijzondere geschenk. Een ontroerend moment voor de man waar Dalfsen zo trots op is. Hij bracht de stad bekendheid waardoor ook andere beroemdheden, zoals het echtpaar Ruud en Ria Lubbers, een tweede woning in deze contreien kocht. Een andere Dalfser coryfee is schaatser Erben Wennemars. Die heeft zijn domicilie sinds eind jaren negentig verplaatst naar de Overijsselse hoofdstad Zwolle.

Tekst:MediaHuis Zwolle
Provincie:
Tag(s):