maandag, 7. november 2005 - 13:15

Jeugd beslist in gemeente Achtkarspelen

Buitenpost

Vijftig VMBO leerlingen komen woensdag 9 november naar het gemeentehuis in Achtkarspelen. Zij nemen deel aan de Wegwijsdag die dit jaar voor de zesde keer gehouden wordt. Ze gaan in groepjes aan de slag om een pakkend projectvoorstel te bedenken dat past binnen het thema 'Jeugd & Leefstijl'. Voor één dag vervullen de leerlingen de rol van gemeenteraadslid. Zo worden de jongeren meer betrokken bij de lokale politiek en krijgen ze een indruk hoe gemeentelijk beleid tot stand komt.

De projectvoorstellen worden door de leerlingen 's ochtends voorgelegd aan een jury bestaande uit drie deskundigen van Verslavingszorg Noord-Nederland, GGD Fryslân en Thuiszorg de Friese Wouden. De leerlingen kunnen vragen stellen over de haalbaarheid van hun voorstel en eventuele aanbevelingen overnemen. 's Middags gaan de leerlingen in gesprek met raadsleden van verschillende politieke partijen.
Tijdens de jeugdgemeenteraadsvergadering die 's avonds plaatsvindt, wordt het winnende project gekozen. Om het winnende project uit te voeren stelt de gemeente Achtkarspelen een budget van € 1250,- beschikbaar.
Provincie:
Tag(s):