donderdag, 27. oktober 2005 - 10:07

Jeugdbende uit Vlissingen aangehouden

Politie Zeeland heeft vanaf vorige week vijf jongeren, in de leeftijd van 14 en 15 jaar uit Vlissingen, aangehouden in verband met openlijke geweld-plegingen. De mishandelingen vonden plaats op 2 en 9 oktober in de gemeente Veere. Tevens worden ze verdacht van poging tot zware mishandeling met voorbedachten rade.

De jongeren vormde een soort jeugdbende. Ze maakten afspraken via het communicatiemiddel MSN. Daar werd afgesproken dat ze na het wekelijkse stappen een confrontatie zouden zoeken met een willekeurig slachtoffer. Nadat de discotheek was gesloten, zochten de verdachten elkaar op waarna afspraken werden gemaakt om een mishandeling te plegen.

Zo werden op zondagochtend 2 oktober twee jongeren uit Vlissingen, leeftijd 18 jaar, opgewacht op de Duinweg in Zoutelande. Deze twee slachtoffers werden zonder enige reden door de verdachten geschopt en geslagen. Beide slachtoffers raakten gewond aan hoofd en ledenmaten.

Op zondagochtend 9 oktober vond een soortgelijk feit plaats op de Strandweg in Koudekerke. Dezelfde verdachten wacht-ten bij de parkeerplaats twee jongeren op. Nadat zij tot stoppen waren gedwongen, trapte een verdachte tegen de fiets van het slachtoffer, een 18 jarige jongeman uit Koude-kerke. Deze jongen kwam ten val, waarna hij hard werd geschopt en geslagen. Nadat hij kon ontkomen, werd zijn fiets in elkaar geschopt. Het slachtoffer raakte gewond aan zijn hoofd.

Eén slachtoffers van de mishandeling heeft zich onder doktersbehandeling gesteld. Er waren wonderwel geen ernstige verwondingen onder de slachtoffers De politie sluit niet uit dat er nog meer aanhoudingen volgen. Eén verdachte is al voorgeleid en inbewaring gesteld. De andere aan-gehouden verdachten worden aan het eind van de week voorgeleid aan de rechter commissaris.

Foto: image After
Provincie:
Tag(s):