dinsdag, 20. september 2005 - 10:19

Jeugdbrandweer strijdt in IJsselstein om landskampioenschap

IJselstein

Zaterdag 24 september vindt in IJsselstein het landelijk kampioenschap voor de jeugdbrandweer plaats. Twaalf teams, die zich via gewestelijke wedstrijden hebben gekwalificeerd voor deze finale, gaan strijden om de landstitel. Elk team bestaat uit zeven jongens en meisjes in de leeftijd van vijftien tot en met achttien jaar. Zij moeten onder begeleiding binnen een halfuur zo goed mogelijk een brandend leegstaand kantoorgebouw van twee verdiepingen blussen. De jongeren gebruiken hierbij hetzelfde blussysteem als de volwassen brandweer.

Na het blussen buigt een jury zich over het resultaat. De wedstrijd begint om 09.00 uur en eindigt om 17.00 uur. De hoofdprijs wordt om 18.00 uur uitgereikt in de brandweerkazerne aan de Jan van der Heijdenweg.Het kampioenschap is een jaarlijks terugkerend evenement en wordt georganiseerd door het netwerk jeugdbrandweer. Dit jaar gebeurt dat in nauwe samenwerking met onder meer het IJsselsteinse brandweerkorps.

De jeugdbrandweer is opgericht om jongeren kennis te laten maken met het werk van de brandweer en hen enthousiast te maken om zich later bij de vrijwillige brandweer aan te melden. De jeugdbrandweer IJsselstein bestaat sinds 1962 en ruim de helft van de volwassen brandweermensen is ooit begonnen bij de jeugdbrandweer. De jeugdbrandweer concentreert zich op het oefenen en spelen van onderlinge wedstrijden.
Provincie:
Tag(s):