vrijdag, 16. december 2005 - 9:21

Jeugdige pyromanen aangehouden

Nieuwerkerk aan den IJssel

De politie heeft deze week drie jongens van 15 en 16 jaar uit Nieuwerkerk aan den IJssel aangehouden. De jongens worden verdacht van een groot aantal brandstichtingen. Vanaf begin september dit jaar vonden 34 branden plaats in prullenbakken, containers, schuurtjes, auto’s en een clubgebouw. De politie startte in oktober naar aanleiding van een aantal branden een onderzoek. Dit onderzoek breidde zich uit naar in totaal 32 brandstichtingen.

Deze vonden plaats vanaf begin september tot 5 december. De brandstichtingen vertoonden een sterk opgaande lijn; van prullenbakken en containers naar schuurtjes bij woningen tot driemaal auto’s bij een autobedrijf, met als treurig dieptepunt het clubgebouw van de zeeverkenners dat volledig afbrandde.
Het onderzoeksteam wist door goed te rechercheren, het houden van een buurtonderzoek na iedere brand en binnengekomen informatie, na de brand bij het autobedrijf op 5 december tot een doorbraak te komen in dit onderzoek.

Op dinsdag 13 en woensdag 14 december werden de verdachten in hun woonplaats aangehouden. Tegenover de politie bekenden zij over diverse brandstichtingen, waaronder de auto’s en het scoutinggebouw. Het tweetal zal vrijdag worden voorgeleid aan de rechtbank. De politie zet het onderzoek voort en sluit niet uit dat er meer aanhoudingen volgen.
Provincie:
Tag(s):