woensdag, 23. november 2005 - 9:42

Jonge eierengooiers op de bon

Achterhoek

De laatste tijd worden er op diverse plaatsen in Doetinchem, Wehl en Didam woningen met eieren bekogeld. Vooral de schade door de inwerking van eigeel in een poreuze steen blijkt enorm.

De politie zal in voorkomende gevallen de jongelui niet meer naar een preventie-project sturen, maar maakt proces-verbaal op voor baldadigheid. De benadeelden kunnen via een civiele procedure de ouders van de veelal jeugdige vandalen aansprakelijk stellen.

Onlangs werden in Wehl 6 jongeren in de leeftijd van 15 t/m 17 jaar door een buurtbewoner aangehouden toen ze in zijn wijk op woningen aan het gooien waren. De knapen kwamen uit Didam en hebben zoals gezegd een proces-verbaal gekregen.

De politie vraagt ouders die zich in dit bericht herkennen, in gesprek te gaan met hun kinderen, om zo een boete èn schadeclaim te voorkomen. Verder vraagt de politie om altijd, zo mogelijk via internet, aangifte te doen van deze feiten. Ook meldingen wanneer jongeren
“op pad� zijn, kunt u kwijt via 0900 – 8844. Het opgeven van een goed signalement en de eventuele vluchtrichting van de jongeren is voor het politieonderzoek erg belangrijk.
Provincie:
Tag(s):