donderdag, 17. november 2005 - 18:06

Jongeman meldt zich na steekincident op school

Doetinchem

De politie heeft vanmiddag een 17-jarige jongen uit Doetinchem ingesloten, nadat hij eerder op de dag op zijn school aan de Holterhoek in zijn woonplaats een 16-jarige medeleerling uit Zeddam met een mes in zijn been had gestoken.

Het incident deed zich rond 10.15 uur voor in de gang van de school. De leerlingen hadden net pauze gehad. De juiste oorzaak van het incident is nog niet duidelijk, maar plotseling werd het slachtoffer in zijn bovenbeen gestoken. Hij liep een bloedende wond op, maar wist deze zelf te stelpen. Enige tijd later informeerde hij de schoolleiding, waarna de politie werd gebeld.

De verdachte had inmiddels de school verlaten, waarna de politie via zijn mobieltje contact met hem legde en hij zich aan het begin van de middag op het politiebureau meldde.

De schoolleiding heeft kort na het gebeurde alle aanwezige leerlingen in de kantine over het gebeurde geïnformeerd.

De politie heeft inmiddels enkele getuigen verhoord en voor zover nu bekend zijn er geen klasgenoten getuige geweest van het incident. Mocht dit wel het geval zijn, dan worden zij ook verhoord en wordt het Bureau Slachtofferhulp ingeschakeld.

De verdachte is in verzekering gesteld en het onderzoek wordt voortgezet.
Provincie:
Tag(s):