dinsdag, 3. mei 2005 - 23:38

Jongen (17) zwaar gewond na verkeersongeval

Etten-Leur

Dinsdagavond omstreeks 18.45 uur is een 17-jarige jongen uit Etten-Leur zwaar gewond geraakt nadat hij tijdens een achtervolging tegen een rijdende auto aan was gerend, die werd bestuurd door zijn vriend. De jongen is met hersenletsel en verwondingen aan zijn gezicht per ambulance overgebracht naar het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam.

De jongen en zijn broer hadden enkele minuten eerder al rennende de achtervolging ingezet op een 21-jarige man uit Etten-Leur. Deze man houdt zich regelmatig op bij een groepje jongere kinderen, dat vaak te vinden is bij een speelpleintje aan de Van ’t Hofstraat. Diverse van deze kinderen hebben onderling en bij hun familie aangegeven dat de man nogal eens “losse handjes� heeft.

Toen de 17-jarige jongen en zijn broer ieder als passagier van een andere auto dinsdagavond het speelpleintje passeerde, zagen zij de man en besloten zij hem op zijn gedrag aan te spreken. Zodra ze uit de auto waren gestapt, rook de 21-jarige echter onraad en zette het direct op een lopen. De beide broers zetten de achtervolging in en de bestuurders van de auto’s, die zij zojuist hadden verlaten, reden een rondje door de wijk.

Eén van de broers, het uiteindelijke slachtoffer, zag de 21-jarige rennen in de richting van de Kloosterlaan. Eenmaal aan de Kloosterlaan staken beiden enkele malen hard rennend de weg over. Toen de 17-jarige wederom de weg overstak, zag hij de auto van zijn 18-jarige vriend over het hoofd en rende hij in volle vaart tegen de rijdende auto aan, waar hij kort tevoren uit was gestapt. Toen de politie arriveerde, was het slachtoffer niet aanspreekbaar. Hoewel hij korte tijd bij kennis was, baarde zijn situatie de artsen zorgen.

De politie heeft zowel de broer en de vriend van het slachtoffer gehoord als de man, tegen wie de achtervolging was gericht. De wijkagent zal de komende tijd ongetwijfeld nog de nodige nazorg in de richting van de betrokkenen verrichten.
Provincie:
Tag(s):