maandag, 3. januari 2005 - 10:19

Jongen ernstig gewond door vuurwerk

Grubbenvorst

Op oudejaarsdag is een 11-jarige jongen uit Grubbenvorst ernstig gewond geraakt bij een vuurwerkongeluk. De jongen werd geraakt door een vuurpijl die door een 13-jarige plaatsgenoot werd afgestoken. De pijl raakte de jongen in het oog dat daarbij vermoedelijk onherstelbaar beschadigd raakte. Hij is voor behandeling in het ziekenhuis van Venlo opgenomen.

De 13-jarige Grubbenvorstenaar is door de politie aangehouden na het incident. Hij is zaterdagmiddag na verhoor in vrijheid gesteld en de politie heeft proces verbaal opgemaakt. De politie onderzoekt het ongeluk.
In Koningsbosch is een 14-jarige jongen tijdens nieuwjaarsnacht mishandelt door een 50-jarige plaatsgenoot. De man ergerde zich aan het afsteken van vuurwerk door de jongen en zijn vrienden. Vervolgens sloeg de man de jongen met een stuk hout tegen zijn been en hoofd. Toen de jongens dit thuis vertelden ging de vader van het slachtoffer met twee vrienden verhaal halen, waarbij enige klappen vielen. Hierop belde de 50-jarige man de politie die de zaak nu in onderzoek heeft. De 50-jarige man is inmiddels gearresteerd. De jongen kon na behandeling in het ziekenhuis naar huis. Hij heeft aangifte gedaan van mishandeling. (c) BON/foto: John Peters
Provincie:
Tag(s):