dinsdag, 29. november 2005 - 16:57

Jongen van 15 achter stuur van lijndienstbus

Apeldoorn

Een 15-jarige jongen heeft tot tweemaal toe een passagiersbus weten te stelen deze week. De jongen greep voor het eerst zijn kans in Apeldoorn, waar hij uit de garage van het vervoerbedrijf één van zijn eerste bussen wist te stelen. Hiermee reed hij naar Doetinchem waar hij de bus bij een andere vervoermaatschappij parkeerde en zijn kleinere bus omruilde voor een iets langere harmonicabus.

Hiermee vervolgde de nepchauffeur in spijkerbroek met een wit t-shirt zijn rit naar Arnhem Centraal. Onderweg stopte de jongen bij bushaltes om mensen op te pikken. Deze passagiers hoefde niet te betalen en mochten van de jongen gewoon gratis mee. Opmerkelijk is wel dat maar één van de tientallen reizigers die meeliften, heeft geklaagd bij de vervoerder.

De chauffeur zou volgens de klager geen fatsoenlijk uniform hebben gedragen en een jeugdige indruk hebben gemaakt. Ook had de chauffeur een stoepje meegenomen in de rit wat de klager niet prettig vond. Dinsdag liep de jongen tegen de lamp, toen hij opnieuw in Apeldoorn een lijnbus had gestolen. De politie heeft hem van de bus gehaald en meegenomen naar het bureau waar hij inmiddels is verhoord. Hem wordt joyriding ten laste gelegd.
Provincie:
Tag(s):