donderdag, 7. april 2005 - 12:38

Jongeren eten gestolen schaap op

Berlikum

Drie mannen uit Berlikum in de leeftijd tussen 21 en 27 jaar zijn aangehouden voor het stelen van een schaap. Het drietal heeft het dier naderhand geslacht en opgegeten. Behalve de diefstal van het schaap heeft het drietal ook bekend een inbraak te hebben gepleegd en verantwoordelijk te zijn voor vernieling van diverse abri's en ramen.

De politie kwam de drie op het spoor na een uitgebreid onderzoek dat in en rondom Berlikum is gehouden na aanleiding van de vele activiteiten van vandalen in Berlikum.

Tevens is - dankzij dit onderzoek - een 45-jarige man uit Berlikum aangehouden; deze zou tussen september 2004 en nu tientallen inbraken gepleegd hebben. De politie denkt met de aanhouding van deze verdachte het gros van de inbraken van de afgelopen periode in en rond Berlikum te hebben opgelost. De verdachte is in verzekering gesteld en wordt vrijdag aan de rechter-commissaris voorgeleid.

Daarnaast is een 22-jarige Berlikumer aangehouden in verband met het bekladden van muren met racistische leuzen en hakenkruizen. In alle gevallen waren woningen of pensions van buitenlandse werknemers van de lokale tuinbouw het doelwit.

Het onderzoek in Berlikum is nog in volle gang en de politie sluit niet uit dat er meerdere aanhoudingen zullen volgen. ©BON
Provincie:
Tag(s):