donderdag, 14. april 2005 - 9:23

Jongeren verdacht van tientallen strafbare feiten

De politie Doetinchem heeft onlangs een onderzoek naar strafbare gedragingen van jongeren in de wijken de Huet, Oosselt en het dorp Braamt afgerond. Er werden de afgelopen weken 45 jongeren verhoord over o.a. brandstichtingen, vernielingen, diefstallen en bedreigingen. Er werden verklaringen over ruim 100 feiten afgelegd. In totaal is er een schade van enkele tonnen ontstaan.

Dieptepunt vormden de branden van school ’t Veer en een boerderij in Dichteren. De verdachten van deze kapitale branden zijn aangehouden en dit is al eerder aan de media gemeld. Het proces-verbaal gaat binnenkort naar het Openbaar Ministerie in Zutphen voor de verdere afhandeling.

Naar aanleiding van diverse aangiften en klachten over strafbare gedragingen in de Doetinchemse wijken en het dorp Braamt heeft de politie de afgelopen periode een uitgebreid onderzoek ingesteld.

Vooral zaken als vernielingen van tuin- en straatmeubilair (hekjes/verkeersborden), vernielingen bij allerhande wijkgebouwen en scholen (ruiten ingooien), brandjes, winkeldiefstallen en bedreigingen van leeftijdgenoten begonnen een stijgende lijn te vertonen en vormden een grote ergernis onder de wijkbewoners.


Provincie:
Tag(s):