maandag, 24. januari 2005 - 13:32

Jordan F1 overgenomen door Midland

Op de website van het formule 1-team van Jordan is te lezen dat Jordan Grand Prix Limited overgenomen is door de Midland Group. In 2005 zal de club nog uitkomen als 'Jordan Grand Prix' en de auto zal de naam dragen 'Jordan Toyota EJ15'.

Het nieuws hing al enige dagen in de lucht. Jordan verkeert de laatste paar jaar in de achterhoede van de formule 1. Na een viertal overwinningen eind jaren '90 ging het snel bergafwaarts met het team. Jordan had het financieel moeilijk en de laatste paar jaar was het vooral opzoek naar zogenaamde 'paid-driver'.

In het bericht op de Jordan-website bedankt teambaas Eddy Jordan iedereen die hem heeft gesteund sinds zijn verblijf in de formule 1 en voelt hij zich bevooroordeeld dat hij met zoveel goede rijders heeft mogen werken.

Eddy Jordan blijft zeker nog wel actief binnen het team. Hij zal de commerciele activiteiten gaan uitvoeren en hoopt dat Jordan F1 met deze overeenkomst een grote stap vooruit maakt.

Voor Robert Doornbos is dit een positief bericht. Hij is een van de kanshebbers binnen het Jordan-team en omdat er nu financiele zekerheid is hoeft het team niet meer opzoek naar matige rijders met veel geld. Jordan heeft in februari een uitgebreid test-schema in de planning staan.

© BON / PRO SHOTS
Categorie:
Tag(s):