maandag, 14. februari 2005 - 8:46

Juve nog niet af van AC Milan

Turijn

AC Milan houdt Juventus in zicht. Door de 0-1 overwinning op Reggina, blijft de achterstand op de koploper in de Serie A slechts twee punten.

In een barslechte wedstrijd kwam AC Milan laat in de eerste helft op voorsprong door een eigen doelpunt van verdediger Zamboni. De arme mandekker wilde een voorzet van Clarence Seedorf wegmaaien, maar raakte de bal zo verkeerd, dat die over zijn eigen doelman heen ging.

Wat AC Milan, de nummer twee in Italië en over twee weken tegenstander van Manchester United in de Champions League, vervolgens liet zien, was bedroevend. Milan weigerde te voetballen en Reggina kon het niet eens. De grote sterren Andrei Shevchenko, Alessandro Nesta en Kaka vonden de 0-1 voorsprong prima en staken bijna geen poot meer uit. Jaap Stam mocht 25 minuten voor tijd nog opdraven als rechtsback. Dat was verder het enige hoogtepunt.