donderdag, 2. juni 2005 - 14:28

Kaladze definitief naar Chelsea

Kakhaber Kaladze verhuist definitief van AC Milaan naar Chelsea. Gisteren meldde de vader van de Georgier al dat de transfer in kannen en kruiken was, nu bevestigde de linksback zelf zijn op handen zijnde transfer. De 27-jarige Kaladze tekent bij Chelsea een contract voor vijf seizoenen.

The Blues waren naarstig op zoek naar versterkingen op de linksbackpositie. Door de verkoop van Celestine Babayaro aan Newcastle Uinited en de zware blessure van eerste keus Wayne Bridge, was manager José Mourinho in één klap door al zijn linkerverdedigers heen. Centrumverdediger William Gallas vervulde na de dubbele enkelbreuk van Bridge de positie van linksback. Chelsea neemt Kaladze transfervrij over van AC Milaan.

Met de komst van Kaladze lijkt een transfer van Asier del Horno van de baan. De 24-jarige linksback van Athletic de Bilbao was zo goed als rond met de Londense club, maar door het aantrekken van Kaladze lijkt zijn komst overbodig.

Chelsea toonde eerder ook interesse in Ashley Cole. De Londenaren kregen zelfs een boete van de Premier League, doordat ze niet volgens de regels hadden gehandeld. Arsenal, de huidige club van Cole, wist namelijk niets van de contacten tussen Chelsea en haar linksback. De komst van de Engels international naar The Blues lijkt echter uitgesloten. Arsenal wil Cole kostte wat kost behouden.
Categorie:
Tag(s):