zondag, 27. februari 2005 - 19:55

Kamiel Maase wint winterse veldloop

Roggel

Kamiel Maase is zondagmiddag Nederlands Kampioen veldlopen geworden in Roggel. Hij was de sterkste in de lange cross voor mannen over bijna 12 kilometer in het bosgebied rond manege de Leistert. Met deze overwinning behaalde Maase zijn zevende titel wat een evenaring is van het record van Tonnie Dirks. Tweede werd Sander Schutgens en derde Patrick Stitzinger. Bij de vrouwen ging de titel naar Adrienne Herzog, voor Miranda Boonstra en Marlies Overbeeke.

De Nederlandse Kampioenschappen veldlopen werden gehouden onder auspiciën van de KNAU en uitgevoerd door de Atletiek Vereniging Heythuysen.

Het startschot werd ’s ochtends gegeven door gedeputeerde Odile Wolfs, die met dit schot het Open Limburgs Scholierenkampioenschap in beweging zette. De kleine veldlopertjes liepen een afstand van maximaal 800 meter. Daarna was het afwisselend de beurt aan de mannen en de vrouwen in de onderdelen Masters, Junioren, Korte Cross en Lange Cross.

Het Nederlands kampioenschap was niet gemakkelijk vanwege het winterse weer. Een groot deel van het parcours was bedekt onder een laagje sneeuw en er stond een straffe noordoosten wind. De zon maakte het enigszins aangenaam, maar de kou bleef toch overheersen. © BON/Tekst en foto’s: John Peters
Provincie:
Tag(s):