zaterdag, 5. maart 2005 - 15:03

Kamp twijfelt over inval Irak

Den Haag

Minister Kamp van Defensie vraagt zich af of de Britten en Amerikanen voldoende informatie hadden over massavernietigingswapens in Irak om de een inval te rechtvaardigen. Ook twijfelt Kamp of de Amerikanen wel voldoende soldaten naar Irak stuurden. De minister doet zijn uitlatingen in een terugblik van het AD op de Nederlandse missie in Irak.

'Je kunt je afvragen of er voldoende informatie was over de aanwezigheid van massavernietigingswapens', zegt Kamp zaterdag in het AD. 'Kon je op basis daarvan wel conclusies trekken? En hebben de Amerikanen wel voldoende militairen gestuurd om meteen grip op de situatie te krijgen? Die vragen leven bij iedereen. Een antwoord heb ik nog niet.'

De Tweede Kamer reageert verbaasd op de uitlatingen van de bewindsman. PvdA-Kamerlid Koenders vind het 'volstrekt ongeloofwaardig' en eist om opheldering van de minister. SP-Kamerlid Van Bommel vindt het een provocatie van de Kamer en ziet niets in een debat. 'Dat hele circus leidt tot niets', aldus Van Bommel.

©BON
Provincie:
Tag(s):