vrijdag, 15. april 2005 - 21:17

Katja Schuurman loert in uw privé-leven

Amsterdam

De reclamecampagne van de Gouden Gids met Katja Schuurman in de hoofdrol scoort niet bij iedereen goed. Katja lijkt haar lichaam te gebruiken om uw privé-leven binnen te dringen. Het programmaatje dat van La Schuurman uitgebracht is loert met u mee! Volgens weblog Geen Stijl zou de mooie Katja niet meer zijn dan een spionne die er op uit is u privé-gegevens te ontfutselen en uw gedrag op internet in kaart te brengen. De Gouden Gids reageert woedend en laat in een persbericht weten dat Katja meer doet dan mooi zijn en dat het programaatje geen spyware is.

Wie het programmaatje installeert wordt 's morgens vriendelijk begroet door Katja, ze lacht, ze bladert door de Gouden Gids en ze houdt je wakker achter de pc. Ze reageert ook heel grappig als je speciale woorden intypt in een tekstdocument. Daarnaast is virtuele Katja een doorn in het oog van de concurrentie. Als je naar concurrerende websites wil gaan (Google, Yahoo, Altavista, Telefoongids), laat Katja direct het zoekbord van Gouden Gids zien.

Op het weblog Geen Stijl staat te lezen: ‘Wie zo dom is om dit programmaatje te installeren en woorden tikt als 'Gouden Gids', 'leren', 'werk', 'slapen', 'opstaan', 'bellen' krijgt dat takkeprogrammaatje weer op het scherm te zien. Om knettergek van te worden: het maakt namelijk niet uit waar je het tikt, Katja vangt je toetsaanslagen toch af. Hoezo spyware? Maar het gaat verder. Katja komt ook tevoorschijn zodra je telefoongids.nl intikt. Ze gaat met haar reet voor de browser zitten en trekt de gouden gids open. Ze blijft daar staan totdat je annuleer klikt. Kortom, een browser hi-jacker in een nieuw geil jasje. Er zijn vast meer sites en trefwoorden die Katja activeren. Gelukkig komt er binnen afzienbare tijd wel een wettelijk verbod op spyware, waaronder browserkapers. Gouden Gids heeft een record gevestigd: de grootste reclamecampagne ter wereld voor een ordinaire browserkaper, we doen het ze niet na!

De gouden Gids ontkent dat Katja een virtuele variant op James Bond is, volgens hen is het programaatje een grap, meer niet. © BON / Miranda van der Sloot - foto: Erwin Hermanns/ Voorpaginafoto Gouden Gids
Categorie:
Tag(s):