zaterdag, 14. mei 2005 - 19:02

Kebab zorgt voor dialoog tussen allochtoon en autochtoon

Weert

Met het eten van een broodje kebab werd een aanzet gemaakt voor een debat tussen Turkse jongeren, liberale jongeren en VVD-politici in Weert. Liberale jongeren uit Limburg, verenigd in de JOVD, hielden zaterdag voor de 2e keer een toer door Limburg met politici uit de Tweede kamer. Met ondermeer Laetitia Grifftith, Willibrord van Beek en Gert-Jan Oplaat, toerde een bus aangevuld met de jongeren door verschillende steden in Limburg.

Met de start in Maastricht was de eerste halteplaats Venlo waar een bezoek werd gebracht aan een coffeeshop. Hier werd het softdrugs- en gedoogbeleid besproken door de jongeren en de politici. Vanuit Venlo werd er doorgereden naar Weert waar in café Cardinaal een broodje kebab werd genuttigd in aanwezigheid van de nieuwe burgemeester Jacques Niederer.

Om de Turkse jongeren makkelijker bij de bijeenkomst te betrekken, werd voor deze kebabwedstrijd gekozen. Zo wil de JOVD een politiek debat houden, maar toch in een ontspannen en leuke sfeer. Statenlid Selcek Özturk van de PvdA, mocht het debat leiden, waarin het integratievraagstuk snel op tafel lag en waarin naar mogelijke oplossingen werd gezocht in de veranderende atmosfeer tussen autochtoon en allochtoon.

Na het debat in Weert, ging de bus op weg naar Heerlen, waar Operatie Hartslag en opvang van drugsverslaafden een onderdeel van het programma vormde. Het moest niet zozeer alleen een politieke dag worden, maar ook vooral een dag in een leuke sfeer. Daarom werd de toer afgesloten in Maastricht met een avond stappen. © BON/Foto: John Peters
Provincie:
Tag(s):