dinsdag, 12. juli 2005 - 20:02

keizer Trajanus gooit iedereen voor de leeuwen

Arnhem

Op vijf zondagen in de zomervakantie (24 en 31 juli en 7, 14 en 21 augustus) gaat keizer Trajanus iedereen voor de leeuwen gooien! Kinderen kunnen gratie krijgen door te laten zien dat ze een echte Romein zijn. Van 10.30 uur tot 16.00 uur kunnen zij in het Bijbels Openluchtmuseum in de Heilig Landstichting bij Nijmegen laten zien of ze Romeins bloed hebben.

Iedereen wordt uitgedaagd Romeinse creativiteit, krachten en slimheid te tonen. Na een bezoek aan de keizer heb je de test doorstaan. Je hebt als een échte Romein nu niets meer te vrezen.

Tijdens de zondagen van de Romeinse Arena trekken de kinderen met een Romeins schild (1 euro) erop uit door het museumpark naar de Via Orientalis. In deze Romeinse straat moeten de kinderen alles op alles zetten om een echte Romein te worden!
Om zichzelf te beschermen versieren ze het schild en maken ze een masker. Ook de spieren worden getest in het Gymnasion ((Romeinse sportschool), zo moet je klauteren over de Pons Traiani (een brug), springen over de Lacum Leonum (de leeuwenkuil) en klimmen in de Columna Salvator (de klimpaal). Voor het laten kraken van de hersens zijn er uitdagende spellen en puzzels die moeten worden opgelost.

Keizer Trajanus beslist!
Als de kinderen hebben bewezen alles te kunnen wat een echte Romein ook kan, gaan ze naar het paleis van keizer Trajanus. De keizer zit bovenaan de trappen om zijn oordeel te vellen over alle kinderen die bij hem om gratie komen vragen. Heb je als echte Romein de test doorstaan of is de keizer niet onder de indruk van je kunsten en krachten en gooit hij je alsnog voor de leeuwen?

Romeins Weekeinde: Ave Caesar
Op 25 en 26 augustus tijdens Ave Caesar; Romeins weekeinde is de sfeer van het Romeinse burgerleven volop te proeven in het Bijbels Openluchtmuseum. Op 27 en 28 augustus strijkt Cohorte XXXII VCR neer in het museum.
Provincie:
Tag(s):