zaterdag, 26. februari 2005 - 12:17

Kenteken voor de fiets

Cappelle aan den IJssel

Capellenaar Kees van Vuuren heeft een nieuw middel uitgevonden in de strijd tegen fietsendiefstal. De Tracecode, een soort kentekenplaat voor fietsen en brommers, zal over een paar maanden worden gelanceerd. De Tracecode wordt met twee popnagels op het frame van de fiets gemonteerd. De eigenaar krijgt vervolgens twee sleutelhangers en een barcodekaart voor in de portemonnee. De barcode op de kaart en sleutelhanger zijn identiek met die op de Tracecode.

In Nederland worden jaarlijk ongeveer één miljoen fietsen gestolen. Als het product een succes wordt, moet de politie de codes volgens Van Vuuren wel controleren. Het bedrijf van Van Vuuren heeft met RDC Datacentrum uit Amsterdam een deal gesloten voor de productie van het nieuwe beveiligingsmiddel.

De Tracecode gaat € 10,- kosten. Dat is een stuk voordeliger en effectiever dan andere manieren of fietsen beveiligen, zoals een chip, die zo’n € 75,- kost, of het graveren van de postcode in het fietsframe. ‘De politie heeft het druk met terrorisme, maar voor het gemiddelde gezin met een minimuminkomen is dat een minder groot probleem dan de diefstal van hun twee fietsen uit de tuin’, aldus Van Vuuren in het Rotterdams Dagblad.

©BON / Foto FBF.NL
Provincie:
Tag(s):