woensdag, 16. november 2005 - 18:31

Kermis-exploitanten de cel in

Roermond

De twee Roermondse kermisexploitanten die in maart dit jaar werden opgepakt voor onder andere mishandeling, bedreiging en misbruik van hun jonge medewerkers, zijn woensdag veroordeeld tot celstraffen van 4 en 5,5 jaar. Het Openbaar Ministerie in Roermond had tien jaar geëist tegen de twee mannen.

De mannen werden eerder dit jaar opgepakt wegens verdenking van mishandeling en bedreiging, sexueel misbruik, vrijheidsbeneming en inbraak. De mannen hadden als kermisuitbaters jonge (minderjarige) mannen in dienst die voor hen werkten op de kermis. Deze jongeren waren vaak afkomstig van de daklozenopvang. De jongens werden sexueel misbruikt en mishandeld door de twee.

De twee Roermondenaren werden in maart door een arrestatieteam in de boeien geslagen, nadat aangifte was gedaan. Begin mei ging ’s nachts hun woonwagen aan de Heidesteeg in Roermond in vlammen op. Hierbij was sprake van brandstichting.

Volgens de rechtbank in Roermond was er geen overtuigend bewijs voor mishandeling en de bedreigingen. Ook zijn beide verdachten verminderd toerekeningsvatbaar. Het Openbaar Ministerie tekent hoger beroep aan.
Provincie:
Tag(s):