maandag, 26. december 2005 - 10:38

'Kerstborrelaars' moeten rijbewijs inleveren

Tussen vrijdagochtend en zondagmorgen hield de politie in totaal 7 bestuurders aan voor het rijden onder invloed. Vier rijbewijzen werden ingevorderd. Op de Esschenbruggerdijk in Coevorden reed een 55 jr. man uit die plaats zaterdagmiddag met een alcoholgehalte van 2,2 promille in een auto. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Ook een 19 jr. vrouw uit Emmen is haar rijbewijs voorlopig kwijt. Zij reed in de nacht van zaterdag op zondag op de Klokkenslag in Emmen met haar auto tegen een boom. Hoewel de schade meeviel lukte het haar niet meer om er mee weg te rijden. De politie trof haar aan achter het stuur. Bij deze vrouw werd ook een alcoholgehalte vastgesteld van 2,2 promille.

Een 23 jr. vrouw uit Zuidwolde en een 29 jr. man uit Assen kregen in de nacht van zaterdag op zondag een boete van € 220,00 voor het met drank op rijden in een auto. Bij beiden werd een alcoholgehalte vastgesteld van ongeveer 0,7 promille. De vrouw werd gecontroleerd op de Ommerweg in Zuidwolde. De man op de Gedempte Singel in Assen.

Een 54 jr. man uit Nieuw Balinge is vrijdagavond door de politie aangehouden op verdenking van het onder invloed van alcohol besturen van een auto. Na een melding trof de politie op de rotonde in de N381 bij Emmen een verlaten auto met een kapotte band aan. Volgens de melding zou de bestuurder dronken zijn en zijn opgehaald met een andere auto. Doordat de getuige ook het kenteken van deze auto had genoteerd kon de politie de bestuurder opsporen. Hij werd aangetroffen in een woning in Emmen en aangehouden. Uit de ademanalyse bleek een alcoholgehalte van 1,7 promille. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Op de Nijbracht in Emmen hield de politie vrijdag na een controle een 24 jr. man uit die plaats aan. Hij reed daar in een auto en had gedronken. De ademanalyse toonde een alcoholgehalte aan van 1,5 promille. Ook het rijbewijs van deze man is ingevorderd.
Provincie:
Tag(s):