woensdag, 9. november 2005 - 20:06

Kerstvirus slaat nu al toe

Amsterdam

Voor de meeste mensen is kerstmis nog ver weg, maar Bep en Ger van der Sloot zijn al weer druk in de weer met hun kerstspullen. Ieder jaar toveren ze hun huis om tot een bezienswaardigheid waar mensen van heide en ver naar komen kijken. Nu de Sint al weer in aantocht is moeten ze toch echt wel opschieten. Vorig jaar kostte het ze, samen met zoon Ger, 7 weken om alles op zijn plek te zetten.

Tientallen dozen vol met kerstspullen staan er op zolder van de woning in Amsterdam. Naast een ‘gewone’ kerstboom staat de huiskamer van Bep en Ger vol met kerstmannen en vrouwen die allemaal kunnen bewegen of zingen. De kerstperiode was altijd al een speciale tijd voor het echtpaar maar de laatste jaren lijkt de hobby toch een beetje uit de hand te lopen. Dit alles begon toen Ger van der Sloot de titelsong voor de documentaire ‘Kerstmis in het Floradorp’ schreef. Voor deze documentaire is ook bij hen thuis gefilmd. Hierna lijkt het huis ieder jaar meer versiert te worden.

Voor het raam in de huiskamer wordt op een grote tafel een echt winterdorp nagebouwd met een schaatsbaan, een fontein, een trein, zelfs echte maan mocht niet ontbreken net als de kerstman in een hangmat. Iedere deurpost en ieder raam wordt van verlichting voorzien. En ook buiten is genoeg te zien, een verlichte arrenslee op het dak en een rendier met een ster aan de gevel.

Maandag zijn ze begonnen met de bouw van het dorp en inmiddels begint het al ergens op te lijken. De eerste bezoekers worden al op 6 december verwacht en dan moet een en ander dus klaar zijn. Even doorwerken dus nog……..
Provincie:
Tag(s):